Antal besøgende

lørdag den 30. oktober 2010

Det glade køkken!!!

Jeg har bagt pebernødder i dag, netop som min mor plejer at lave dem :) Det er ikke en traditionel pebernøddeopskrift, men den er suuuuuper god! Jeg bryder mig ikke om de pebernødder, der forvandler sig til støv, som man i øvrigt bliver kvalt i, når man har tygget en enkelt gang.
Her har du opskriften, hvis du lige får lyst til at lave dem selv:
Pebernødder
Ca. 200stk.
Dej: 300 gr. mel, 100 gr. smør, 175 gr. sukker, 2 æg, ½ tsk kardemomme, ½ tsk hjortetaksalt, reven skal af 1 citron
Smøret hakkes i små tern (man kan også godt bruge flydende margarine) og røres godt sammen med sukkeret. Så kommes æggene i, og derefter melet - som er blandet godt med kardemomme og hjortetaksalt. Til sidst tilsættes citronskallen. Når dejen er ensartet rulles den ud i 1 cm tykke pølser. Skær pølserne i små stykker, som derefetr trilles til kugler og sættes på en bageplade. Bag pebernødderne i ovnen ved 175 grader på ovnens midterste rille i ca. 10 minutter.
Et lille råd - hvis der bruges flydende margarine, kan det være nødvendigt at tilføje et par håndfulde ekstra mel, hvis dejen er meget klæg, når du samler den.
Udover pebernøddebagningen har dagen budt på en tur på biblioteket, hvor jeg har afleveret bogen "Tøndersagen" af Claus Jessen. Normalt bliver jeg ikke nemt fanget af en bog, men denne fik jeg altså læst på 1½ døgn. til gengæld har jeg ikke fået sovet så meget, da de der to sider, jeg lige manglede om aftenen, hurtigt blev til 3-4 kapitler. Den giver ingen grimme detaljer om misbruget af de stakkelt piger - så ville jeg slet ikke kunne holde ud af læse den. Den giver mere en beskrivelse af sagsforløbet, og hvorfor der skulle gå så mange år, før denne families dystre hemmelighed blev opdaget. En bog jeg kun kan anbefale.
Nu vil jeg smide mit korpus på sofaen og tillade mig at slappe af - den her lørdag er gået ALT for hurtig!!! Middagen er forresten, skuffende nok, blevet lavet om!! Heldigvis er det til noget røget skinke og lækre kartofler - men, jeg er kun gået med til det, fordi min mand lovede højt og helligt, at han nok snart skal lave den skide flæskesteg til mig!! :)
Happy saturday to everyone - og husk at "go (peber)nuts"!! ;)

fredag den 29. oktober 2010

En tur i Tiger og down memory lane...

Er det ikke fantastisk, som en lille tur i Tiger ender med en tur tilbage i barndommen? Jeg fandt i dag denne lille kagedåse, hvorefter jeg gik helt i selvsving.. Sådan én, med præcis det samme billede og i den den samme størrelse, havde jeg, da jeg var barn!! Den brugte jeg til at have pebernødder i, som min søster og jeg (i samarbejde med vores mor) lavede til jul. Og min begejstring ville da ingen ende tage, da jeg så fandt denne pakke med små julefigurer - den figur der er øverst i venstre hjørne ligner grangiveligt en figur, som kommer fra mit barndomshjem, som altid fik lov at hænge på én af de øverste grene på juletræet - den figur var nemlig en meget gammel en af slagsen, som min mor værnede meget om.
Jeg har i dag fået fingre i min mors opskrift på hendes lækre pebernødder - den skal afprøves her i weekenden, hvor jeg også har tænkt mig at bage boller :)
I de sidste tre uger har jeg haft røvmeget lyst til flæskesteg - og ved I hvad... Vi skal have flæsesteg til aften i morgen!! :) :) :) Uhm, jeg elsker bare mad - specielt flæskesteg med brunede og franske kartofler, rødkål og masser af SOVS!! Og FLÆSKESVÆR!!! Og ja, jeg ved godt at det er svinehud, og svin ikke kan svede, osv. osv. osv. Men JEG ELSKER DET!!
Nu vil jeg vende tilbage til Vild med dans afgørelsen - uha uha!! Jeg tror det bliver Michael og Laura der ryger i omdans, og så er det Laura der ryger hjem.. Selvom jeg synes, at Michael snart skal have lov til at få tid til sin cykel igen ;)
Ha' en fortsat god fredag aften - og husk at bage et eller andet her i weekenden!! :)

torsdag den 28. oktober 2010

Snevejr på en oktoberdag på Bymarken og hvad der ellers er på programmet for tiden..


Nu er det godt nok et par dage siden, men grundet eksamen - som jeg i øvrigt endte med at få et sølle 4-tal for (nej, jeg er IKKE tilfreds med karakteren 4 i forhold til det arbejde jeg har lagt i denne eksamen) - har jeg ikke haft tid til at skrive på bloggen hver dag.. Men nu! Nu er der billeder af snevejret!! :)





Jeg stod og børstede tænder, da jeg så, at det underligt nok sneede, på trods af, at kalenderen kun sagde oktober. På ganske kort tid formåede jeg at tage billeder og ringe til min mand, for at sige at "DET SNEER!" vel at mærke samtidig med at jeg fortsat børstede tænder.. Multitasking big time! ;) Jeg ved ikke, hvorfor jeg ringer til ham Clausen, hver gang jeg oplever noget, som egentlig kun små børn og jeg selv synes er fantastisk - fx. snevejr. Og det var jo ret fesent snevejr. det var jo ikke engang noget at råbe hurra over.. Men, det gjorde jeg altså :) Tove var også ret betaget af dette (h)vidunderlige syn - hun sad i hvert fald længe og stirrede på det her mærkværdige noget, der kom dryssende ned fra himlen..







Udover snevejr, har jeg jo været til eksamen... Og det gik bare skide godt (egon), indtil jeg fik min karakter. Jeg troede seriøst, at jeg havde reddet mig et 10-tal eller i hvert fald 7.. Men, det gjorde jeg ikke, og hurtigt videre så, tak!


Min mand har været super aktiv med at få gjort børneværelse i stand, og nu mangler der heller ikke meget, før vi kan begynde at sætte ting på plads derinde.

Den her fede reol købte vi i ikea for 500kr i rodebutikken. Jeg elsker mønstret på lågerne, og det bedste ved dem er næsten, at de kan skiftes ud, så man selv kan dekorere med enten stof eller billeder. Der hører hylder til, som lige pt står oplagret i stuen bagved sofaen sammen med alt det andet baby stuff. Sengen vi købte er endnu ikke pakket ud, men har fået lavet et lille bitte hul i papkassen, så man kan se farven - lime grøn! Den er så fed :)

Ellers sker der såmænd bare dét, at jeg går og bliver tykkere og tykkere - det er sgu da dyrt i bukser at være gravid!!! Men, tilgengæld mærker jeg også bare mere og mere liv fra den lille dreng derinde i maven, og det er bare så dejligt.. Selvom denne graviditet ikke var planlagt, så glæder jeg mig så ubeskriveligt meget til at blive mor.. Det kan godt være, at vi kommer til at sige farvel til vores gamle liv, men tilgengæld siger vi goddag til et helt nyt :)

Jeg vil lige ti lslut bede alle om at krydse fingre for, at min søster føder sin lille dreng i morgen - jeg har nemlig væddet med mand og forældre om, hvornår det bliver, og jeg taber altså en hel 20'er, hvis der ikke sker noget snart!!!! ;)

Ha' en fortsat god torsdag - og husk at skide på dårlige karakterer, for der kommer penge på kontoen i morgen!! :)

søndag den 24. oktober 2010

Opsummering på liv pt.

Puha, puha - nu er det snart forsvar-din-eksamens-opgave-dag!!! Jeg har skrevet opgave i faget Dansk, Kultur & Kommunikation, hvor jeg har haft fokus på kulturmødet mellem pædagogen og det tosprogede barn i et flerkulturelt dagtilbud, samt understøttelsen af det tosprogede barns kommunikative kompetencer... Den er afleveret før efterårsferien, og nu står den så på et tilhørende produkt, som jeg er i gang med at lave. Jeg er bare gået i stå!! Jeg laver en flerkulturel sangbog, som kan bruges i børnehaven, som et redskab til den åbne samtale omkring forskellige kulturer. For en uges tid siden, var der en artikel i JP, der omhandlede brune dukker og legomænd, som skulle hjælpe børn med anden etnisk baggrund end dansk, til bedre integration fra starten af.. Jeg tror personligt ikke, at brune dukker vil gøre den store forskel i forhold til integration, men derimod åbenheden og samtalen omkring, at ikke alle fx holder juleaften, at det muslimske nytår bliver holdt i november og at man i Østrig har en tradition med at klæde sig ud som trolde og vismænd i december måned. Jeg synes, det er en utrolig spændende diskussion, men også lidt farlig at tage op til min eksamen - men, jeg prøver nu alligevel at koble JP artiklen på min sangbog, da det næsten vil være synd og skam, ikke at få den nutidige samfundsmæssige vinkel med ind over. NOK OM DEN EKSAMEN FOR NU!!

I den forgangne uge har jeg holdt ferie med min dejlige mand - vores første ferie sammen i år!! Og jeg har bare nydt at være sammen med ham hver dag :) Vi har været i Babysam for at købe barnewagon, vi tog en tur til Århus, vhor vi besøgte Ikea og et par gode venner, vi har været i Kattegatcentret i Grenaa, og vi har været på hyggelig besøg hos Claus' storebror og hans kone og børn. Vi har desuden fået ryddet hele kontoret ud - ja ud og ikke op :) Claus er næsten færdig med at male derinde, og så kan vi så småt begynde at lave værelse til vores lille babydreng :) Vi er vidst blevet enige om, at han skal hedde Sebastian.. Det kalder vi ham i hvert fald, så længe han er inde i maven. :)

Jeg er nu 23 uger henne, og jeg kan mærke den lille sparke hver dag, flere gange om dagen. I går oplevede jeg plukveer for allerførste gang - meget mærkelig følelse! Jeg er blevet rigtig glad for appelsiner, mælk, chokolade og dyrlægens natmad :) Og så er jeg begyndt at hækle! Jeg har hæklet et babytæppe til min kommende nevø Victor, og så er jeg i gang med at hækle et til min egen dreng. Jeg har også hæklet et "lunte" (fra nissebanden) halstørklæde til en veninde, og er i gang med et til mig selv. Jeg har også formået at hækle to elvis haner og et bamsehoved, som skal ind og stå i den nye reol, på Sebastians værelse.. Nå ja, vi købte en sej kongeblå reol med fede låger og en super fed limegrøn tremmeseng i Ikea :) Jeg glæder mig sådan til at få værelset på plads - når det sker, betyder det nemlig, at der ikke er længe, før den lille prins melder sin ankomst ;)

Ha' en dejlig ny uge fra i morgen af - og husk at have en mening :)

lørdag den 16. oktober 2010

Hjælp(!)


Jeg står og skal bruge x antal børnesange fra forskellige kulturer.. Har søgt på nettet, men det virker ikke til, at jeg kan finde noget brugbart... Er der nogen herude i blogland, der kan hjælpe enten med links eller selve teksten på sangen?? Jeg er lidt desperat, da jeg skal bruge sangene til en eksamenspræsentation om 1½ uge..


Ha' en glædelig lørdag - og husk at synge!!!

fredag den 8. oktober 2010

Eksamensskriveri.dk







Sikke et hyr, der kan være med én sølle opgave! Æhj, hvor jeg gider det mere... Og så alligevel - for det er faktisk ret spændende, når bare man ikke smider sig på sofaen ;-) Jeg skriver om kulturmødet mellem pædagog og det tosprogede barn, samt udvikling af det tosprogede barns kommunikative kompetencer i flerkulturel dagtilbud. Det er et meget stort område, jeg har taget hul på, og der er MANGE bøger, jeg allerede har fået læst igennem og ENDNU FLERE jeg ikke engang har fået åbnet! Men, tiden er knap, og nu skal der fandemesprælleme ske noget, så jeg ikke skal grave mig ned i et musehul, hver gang nogen spørger mig, om hvordan det går med opgaven..
Det er godt at man lige kan snuppe sig en bette bolsje, når blodsukkeret er ved at være lavt..

Mit super søde penalhus fra Rice.. Ja, jeg kan altså bare godt lide det.. Så derfor skal I også lige se det :-)
Min stakkels blomst har også lidt under eksamenslæsningen... :-( R.I.P!!


Det er altså også et pænt stort musehul, det skal være, efterhånden... Er i 21. uge og jeg begynder at mærke liv derinde hver dag. Endnu har manden ikke mærket til noget, så derfor flår jeg hans arme og hænder hen mod min mave, så snart jeg mærker det mindste - glæder mig sådan til at han siger "ej, jeg ku godt mærke det nu" :-)
I aften skal vi til mutters fødselsdag - det glæder vi os til :-) Og så skal vi nok lige svinge omkring tv2 for at se lidt bonede gulve kl.20 :-)
Ha' en dejlig efterårsdag - og husk at sig tillykke!

mandag den 4. oktober 2010

Godmorgen :-)

Jeg ligner en lort, håret sidder overhovedet ikke som det skal, min næse løber konstant, jeg har mælkeskæg, jeg har allerede brugt for mange penge i denne måned, min neglelak på tæerne er halvt skallet af, jeg er ved at være skeløjet af at læse alle bøgerne om kulturkommunikation og jeg har ikke mere rent tøj, fordi jeg ikke har gidet at vaske de sidste mange dage.. Alligevel er jeg i godt humør! :-) Jeg har det nemlig godt i dag.. Jeg har lyst til at skrive på opgaven, jeg har en dejlig mand, der er mester i at få mig til at grine, jeg vågnede af mig selv - og ikke af den der hylelyd fra alarmen, jeg har masser af mad i skabet og jeg har et dejligt sundt lige-som-det-skal-være drengebarn inde i maven. Så kan man da ikke være andet end glad :-)

I dag skal der for alvor gang i opgaveskrivningen og i aften skal jeg besøge min bedstemor :-)


Ha' en vidunderlig dag - og husk at vær glad over det du har!



Det meget og det lidt


Alt det meget ingen når

gråner mange menneskers hår

glæd dig alt hvad du formår

over alt det lidt du når

-Piet Hein

BVADR!!!!


Hvorfor, hvorfor, hvorfor skal man igennem de der glucose belastningstest?!?! Jeg synes slet ikke det var slemt at drikke det fede citrus stads, og de to timers ventetid på så at blive stukket i armen, blev brugt på eksamenslæsestof... Men nu er jeg lige ved at kaste lidt op i munden, bare ved tanken om smagen af sukker vandet!! Jeg er dvask og helt ør i hovedet efter den omgang. Prøvede at hvile lidt, for at se, om det ville hjælpe, men der er ikke sket nogen forandring.. Da jeg jo aldrig har prøvet det her før, er jeg sådan lidt i tvivl, om det er normalt/naturligt, at man bliver skidt tilpas efter den test?? Nogen der kan svare mig på det, da jeg jo har sovet lægens telefontid væk..??
Ha' en forsat god dag - og husk at tage hånd om staklerne ;-)

fredag den 1. oktober 2010

It's a......

BOY!! :-)





Så fik vi endelig viden om, hvad det er for én, der ligger og sparker rundt i min mave! Det var vildt surrealistisk, at hun bare pludselig sagde "jeg tror sørme jeg kan se en tissemand", men det var til gengæld endnu mere dejligt, at vi også selv kunne få øje på den, så der absolut ingen tvivl er tilbage. :-)





Sacnningen tog omtrent 30 minutter, hvor den sødeste sygeplejerske gave os rundtur i bettemands krop - alt er som det skal være, så der var ingenting der kunne skyde igennem den kommende far (og mor), da vi gik fra hospitalet. Nu er det bare underligt at tænke over, at næste gang vi skal på hospitalet, så er jeg i gang med at føde! Om sådan cirkus fire små måneder, skal min mand og jeg være forældre... Det er sgu da for vildt!!





Efter scanningen kørte vi på shop baby amok tur - eller, det vil sige, at det skulle have været shop amok, men blev mere til lidt tøjkøb og ellers bare en masse forvirring omkring barnevogne, pusleborde, senge, helsemadrasser, puslehynder, badekar, osv. osv. osv.! Så, den helt store tur, har vi stadig til gode.
Body'en her er en gave fra de kommende bedsteforældre. Sutterne med prinsekroner købte vi selv i Babysam :-)
Der var fødselsdag i Babysam - 6 stk. body i vildt fede farver med sjove motiver for 100kr.

Det her sæt fra H&M har den kommende far valgt... I wonder why ;-)



Og da faren jo er brandmand, så skal sønnike da også have bransmandssokker :-)


Det sidste sæt har faren sjovt nok også valgt... Vidste slet ikke, at han gik sådan op i tøj ;-)
I dag står den på kontor op- og udrydning, så vi snart kan gå i gang med juniors værelse, og i aften skal jeg til en meget hemnmelig fest for en meget hemmelig pige :-)
Ha' en hyggelig efterårslørdag - og husk at give et ekstra krammeklem til alle :-)